På svenska

Aléa är Aurora Visas och Annika Lyytikäinens folkmusikduo, vars grundade gav startskottet till deras musikerskap. Aléas musik får kantele och klarinett att groova på ett sätt du aldrig innan hört. Rötterna till Aléas musik sträcker sig djupt ner i den nordiska traditionen, men hör lika mycket hemma på 2020-talet. Ända sedan sin start har Aléa uppträtt aktivt på det finländska folkmusikfältet samt för nya folkmusikpubliker i Finland och internationellt. Utomlands är duon särskilt känd som ambassadör för den finlandssvenska folkmusiken. Den finlandssvenska spelmanstraditionen har även inspirerat Aléas projekt i Finland i form av exempelvis skolturnéer. På finska är duon även bekant från Huliviliflikat-podcasten, som med glimten i ögat diskuterar musikerlivet.

I Aléa spelar Aurora Visa (kantele) och Annika Lyytikäinen (klarinett).

Smakbitar på vår musik

Singeln Fredriksgatan (publicerades 5.12.2022)

Kontakt

Vill du höra Aléas energiska spelande på din festival, klubb eller i din konsertserie? Kontakta oss så diskuterar vi vidare!

Aléa uppträder också regelbundet på olika privata evenemang från bröllop till begravningar och julfester till födelsedagar. Skriv till oss så kommer vi överens om hur vi kan sätta guldkant på din fest!

aleaduo@gmail.com

Facebook: Aléa

Instagram: @aleaduo